Kiadó szállás Felsőszölnökön

2014. augusztus 29., péntek

Szeptemberi programajánló

Szeptemberben helyi alapanyagokból készült, egészséges ebédet kérhetnek vendégeink, elérhető áron!

Szeptemberi programok: 
2014. szeptember 14.
Góbé Fesztivál Gyümölcsérés havában, a Magyar Dal Napján
Berecz András, Boglya együttes, Mesebolt Bábszínház stb.
Helyszín: Viszák, Pajtaszínház és Galéria
Távolság: 46km / 53 perc autóval

Látnivalók útközben:
Hársas tó
A tó a Hársas-patak felduzzasztásával gyönyörű erdei környezetben keletkezett néhány évtizede. A Hársasnál szebb fekvésű víztározó aligha van szép hazánkban, de talán távolabb sem. A lélek elcsendesedik és elámul a természet fenségességét tapasztalván. Megbabonázva és szótlanul bolyongunk a tó körüli ösvényen, remélve, hogy a varázslat soha nem ér véget.

Farkasfa: Fekete-tó (tőzegláp).
A Fekete-tó növénytanilag kuriózumnak számít. Növényei az utolsó jégkorszak utáni viszonylag hűvös klímához köthetők. Úgy három tőzegmohafaj található itt, amelyek közt lapul a vidrafű . A tó jellegzetes rovarevő növénye még a kereklevelű harmatfű és néhány korpafű faj, amik a területet körbefogó mészkerülő erdei fenyvesek közt találhatók meg.  Fekete-tó jégkori láp, annak is az utolsó szakaszából, a felmelegedett, de még hűvös klímához kapcsolódik. Akkor a mai Magyarország területén rengeteg ehhez hasonló mocsár fordult elő, ezek többsége aztán eltűnt, s északabbra húzódtak vissza.

Szeptember 26-28.
Őrségi Tökfesztivál
A Nyugat-Dunántúl kiemelt gasztroturisztikai rendezvényén kiderül, ki lesz a Tökkirály, ki dobja legmesszebb a tököt. Tökmagolaj sajtolás, tökmagköpesztés, töklámpás felvonulás, színes kirakodóvásár és az Őrség ízei. Rendezvények három napon át öt helyszínen, változatos programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Helyszín: Szalafő és környéke
Távolság: 30km / 45 perc

Látnivalók útközben:
Csákánydoroszló látnivalói
A csákánydoroszlói várkastély vagy Batthyány-kastély 16. századi reneszánsz eredetű, tornya 1610-ben épült. 1728-ban részben bővítették, részben barokkizálták. 1853-ban romantikus stílusban építették át.
Római katolikus temploma 1765-ben épült Nepomuki Szent János tiszteletére. A templom oratóriumában 2000-óta Batthyány emlékszoba található. A templom kertjében Batthyány emlékparkot alakítottak ki. Itt található az 1956-os emlékmű is.
A Mária-kápolna 1853-ban épült.
Nepomuki Szent János szobra a 19. század második felében készült.

Ivánc Sigray kastély
A Sigray család kastélya 1740-ben barokk stílusban épült, báró Sigray Károly építette.1898-ban eklektikus stílusban építették át. (Ma Műemlék).Szeptember 27. " Tök jó " gombaismereti túra a Tökfesztiválon


Őrségi Tökfesztivál 2013:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése